Protetica

protetica[1]Protetica este o specializare a stomatologiei a carei misiune este sa asigure obtinerea unei danturi echilibrate din punct de vedere functional si estetic.

 

Protetica dentara se ocupa cu restabilirea functionalitatii aparatului dento-maxilar prin lucrari fixe (coroane, punti) sau mobile(proteze partiale, totale). Scopul final este de a reda sau de a oferi pacientilor echilibrul functional, estetic si psihic.

 

Realizam atat proteze mobile, mobilizabile cu anumite sisteme speciale in functie de cazuistica, cat si tratamente protetice estetice in zona frontala.

 

O varianta minim invaziva a reprezinta refacerea sau imbunatatirea formei dintilor frontali cu ajutorul fatetelor ceramice. Acestea acopera doar fata externa a dintelui si sunt fixate cu cimenturi de ultima generatie de culoare identica cu a dintelui pentru maxim de estetica. Cand un dinte are a distructie carioasa prea mare, atunci el va trebui acoperit cu o coroana dentara ca sa poata rezista in continuare la presiunea masticatorie.

 

Coroanele ceramice cu suport de zirconiu reprezinta cea mai moderna tehnologie existenta in prezent, lipsa interiorului metalic asigurand astfel un aspect identic cu cel al dintilor naturali.

 

Lucrarile protetice pot fi:

  • lucrari protetice – coroane sau punti;
  • proteze dentare fixe sau detasabile;
  • incrustatii dentare;
  • coroana dentara

 

 

 

Puntile dentare

Inlocuiesc unul sau mai multi dinti lipsa. Practic, o punte dentara este sprijinita cu ajutorul coroanelor dentare pe dintii slefuiti sau pe implanturile vecine, fiind formata central dintr-unul sau doi dinti realizati dintr-un material ce respecta principiile bio-esteticii.

 

Puntile si coroanele dentare pot fi:

  • integral ceramice sau de zirconiu;
  • metalo-ceramice.

 

fixed-vs-implants_alln[1]

 

Leave a Comment